background
logotype
image1

Trainingen

1 ste Training

Training 24 januari 2019


Oefening 1: Aanvallend plaatsen

Eigen bal ligt voor de but de tegenstander gooit een bal vlak achter of naast de but, ofwel een mooi doelwit om tegenaan te spelen, de plaatser probeert in dit geval zijn bal naar de bal van de tegenstander te gooien om te veroorzaken dat het team met 2 punten komt te liggen en het zogenaamde probleem bij de buren te leggen. Dit kan zeker in het begin van de mène bepalend zijn voor het verloop van de rest van de mène en door middel hiervan de overhand te krijgen terwijl deze balnadeel heeft na een eventueel gemist schot van de teamgenoot.


Oefening 2: Verdedigend plaatsen

Het bewust weggeven van een punt maar zodoende ervoor zorgen dat de tegenpartij zo min mogelijk punten behaald. Belangrijk hierbij is dat de ballen niet voorbij de door de tegenstander geplaatste bal wordt geplaatst en er rekening wordt gehouden met de tegenstander die links of rechtshandig is en beide gegooide ballen niet te dicht bij elkaar worden gegooid om door de tegenpartij met 1 schot weg worden gehaald. Oftewel probeer beide kanten van de aangooi route te blokkeren zonder hierbij op punt te komen.


Oefening 3: Opspelen van een bal

Bij het opspelen van een bal denkt men al gauw dat dit hard moet dit is echter niet waar, probeer op het moment dat een eigen bal die voor de but ligt niet de bal te raken maar doe alsof deze er niet ligt en speel met dezelfde snelheid richting de but als je je eigen bal op dat moment raakt is het al voldoende mocht je je eigen bal niet raken dan lig je er niet meteen meters achter waardoor dit een verloren bal wordt maar lig je misschien wel op punt.


Oefening 4: Verplaatsen van de but

Een veel gezien scenario is dat de tegenpartij op punt ligt maar er al een aantal ballen achter de but liggen en het zeer belangrijk kan zijn om goed te kijken wie waar ligt op dit moment. Op een stand van 6-6 waarbij beide teams nog maar weinig ballen hebben kan het voordelig uitpakken het but proberen te verplaatsen, ook hierbij is snelheid cruciaal het moet geen schot zijn, de but ook maar enkele centimeters naar achter verplaatsen kan al voldoende zijn om het de tegenpartij lastig te maken. Hierbij geldt overigens ook dat aan het eind van de mène wanneer de tegenpartij geen ballen meer heeft veel punten kunnen worden behaald wanneer het but wordt verplaatst

2020  Jeu de Boules Vereniging Lelystad  globbersthemes joomla templates