Clubkampioenschap Tête à Tête

De Winnaar Gerard van der Werf
Nummer 2 Corry Oosterloo
3e plek Gerald Ruesink

Clubkampioenschappen Tête à Tête 2021 

Op zondag 8 augustus speelden we met 19 personen het jaarlijkse Tête à Tête kampioenschap van JBV-Lelystad. Sinds 2005 werd dit mijn 7e overwinning. 

Op zich is dit een van mijn favoriete toernooien. Je kunt namelijk niemand de schuld geven als er iets verkeerd gaat. Bovendien speelt iedereen met 3 boules en dat geeft toch weer een andere tactiek dan met doubletten. Cruciaal is dat je eerste boule goed aanvallend geplaatst moet zijn, zodat je je tegenstander feitelijk dwingt om te schieten of misschien wel “de mist ingaat” met plaatsen.  

Verder hoe goed schiet je tegenstander, want als je al 2 keer goed hebt geplaatst maar de boules zijn weggeschoten, waar leg je dan je derde boule neer? De eerste partij vergde direct concentratie tegen “oud winnaar uit 2015” Willem van Oostrom. Gelukkig kon ik deze partij , net als de 2e partij tegen Lieuwe Jousma winnend afsluiten. Derde partij een vrijloting en de 4e partij tegen Henk Hoorn die keurig zijn best heeft gedaan. 

De halve finale tegen Thierry liep alles 100% perfect met bijna alle eerste boules binnen 15 cm van de but. Al snel werd het 11-0 waarna Thierry zich wat hervond en 2 punten pakte. Maar uiteindelijk was de voorsprong te groot en werd het 13-2 

Tja.. daarna de finale tegen Corry Oosterloo. Het werd een spannende partij die zeker gelijk opging tot 5-5. Toen een paar speelrondes waarbij ik het geluk had om met mijn 3e boule strak tegen die van Corry aan te liggen, waardoor schieten voor haar niet te doen was en ik dus een punt kreeg. Daarna waren er ook nog een paar momenten waarbij de but zich richting mijn boules verplaatste. Opgeteld werd het op papier toch nog een “ruime” overwinning met 13-6. Maar zeker een partij die net zo goed 13-12 als uitslag had kunnen hebben. Corry.. bedankt voor de sportieve finale! 

Verder nog een complimentje aan de wedstrijdleiding, de catering (heerlijke tosti’s) en aan alle deelnemers die toch op het laatste moment besloten om die dag mee te doen. Voor volgend jaar….doe allemaal mee ! Als je 3 boules goed plaatst heeft iedereen in principe een kans!  

Gerard van der Werf 

Nieuws

Kerstwens

Het is wel eens verleidelijk om te lang stil te blijven staan bij de dingen die niet doorgegaan zijn, zoals bijvoorbeeld het laatst geplande Kersttoernooi. Even lekker klagen over wat we niet hebben en waar we wel menen recht op te hebben. Na een tijdje kom je er dan achter dat je daar eigenlijk helemaal

Nieuws

Kersttoernooi 19 december

Wij hopen dat we op zondag 19 december het jaar gezellig met elkaar kunnen afsluiten met een Kersttoernooi. Om voor 17:00 uur klaar te kunnen zijn, kun je je melden vanaf 12:00 uur om in te schrijven en beginnen we om 12:30 uur met de eerste wedstrijd. We zullen tot ongeveer 16:00 uur 3 partijen