Update Corona virus

Woensdag 1 april 9:00 uur

Gisteravond is op de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge verteld dat de huidige Corona maatregelen in ieder geval worden verlengd tot en met 28 april. Wij hadden al gemeld dat het clubhuis tot 1 juni gesloten zou zijn, wellicht zijn er mogelijkheden om na 28 april toch weer eerder te gaan boulen, dat wachten wij in spanning af. In het clubhuis is in ieder geval al wel een aantal maatregelen genomen om de kans op besmetting te verkleinen, want zelfs als we open mogen, is het virus nog niet verdwenen. We zullen in ieder geval ook voor en na een wedstrijd onze handen goed moeten wassen/ontsmetten.


In het clubhuis hebben we een fles reinigingsmiddel staan om lichtknoppen extra schoon te maken, dit soort contactoppervlakten moeten regelmatig worden schoongemaakt op advies van het RIVM. Op de toiletten hebben we de gewone handdoeken inmiddels vervangen door een dispenser voor papieren handdoeken met een bijbehorende afvalemmer met voetbediening. Omdat deurklinken zeker contactoppervlakten zijn die veelvuldig door veel mensen worden beroerd, hebben we besloten om alle binnendeuren te verwijderen. Dan hoeven we ons geen zorgen te maken dat we elkaar besmetten via de deurklinken. Zie ook deze pagina met vragen over Covid-19. We zullen dan de openslaande deuren openzetten zodat je makkelijk in en uit het clubhuis kan zonder deurklinken aan te raken, de ‘gewone’ deur gaat dan op slot.
Wij hopen met deze maatregelen jullie een zo veilig mogelijke omgeving te kunnen bieden om toch weer te gaan boulen als het clubhuis open mag.

Hier vind je enkele foto’s van de toiletruimtes met de nieuwe handdoek dispensers.

Extra informatie over hoe om te gaan met deze situatie? klik hier.

Maandag 23 maart 19:15 uur

Zoals zonet op de persconferentie door minister Grapperhaus is verteld, wordt het verbod op samenkomsten/evenementen verlengd tot 1 juni 2020! Dat betekent dat ons clubhuis ook tot dan gesloten is.

Maandag 23 maart 12:45 uur

Vanmorgen is een aantal leden weer met het onderhoud bezig geweest. Zolang je afstand tot elkaar in acht neemt en niet gezellig dicht bij elkaar de koffie opdrinkt of zij-aan-zij overlegd over iets, dan houd je je in ieder geval aan de regels van de RIVM. Let goed op elkaar en kom niet als jij of je thuisfront dat liever niet heeft, daar heeft iedereen begrip voor, hoe graag je er ook even uit wilt. Op de maandagmorgen worden nu ook de toiletten en kranen doorgespoeld, we willen niet, als straks het clubhuis weer open mag, de kans lopen op een mogelijke legionella besmetting. De rest van de week is het alarm ingeschakeld, niemand hoeft in het clubhuis te zijn immers. Als jij toch in het clubhuis moet zijn, neem dan contact op met Gerald, hij kan het alarm uitzetten. Vanmorgen zijn ook de dispensers voor de papieren handdoeken bezorgd, deze zullen voor opening van het clubhuis opgehangen worden bij de toiletten.

Tenslotte nog een intitiatief waar we jullie op willen wijzen. De NJBB en de KNBB (Koninklijke Nederlandse Biljart Bond) zijn beide aangesloten bij de ‘Nationale Coalitie tegen eenzaamheid’. Op deze pagina van NLPetanque kun je meer lezen over een initiatief om contact elkaar te houden. Dat we niet kunnen boulen is vervelend maar als we kunnen voorkomen dat iemand zich eenzaam gaat voelen dan kunnen we daar misschien wat aan doen.

Zondag 15 maart, 16:45 uur

Om het ultieme te doen wat wij als club kunnen doen, hebben wij besloten dat het clubhuis tot 6 april gesloten is en er geen activiteiten plaats gaan vinden op de club. Het advies van het RIVM is om sociale contacten zoveel mogelijk te mijden, dan moeten wij daar ook ons deel aan bijdragen door de club gesloten te houden. Het is een vervelende beslissing maar wij hervatten het boulen straks graag weer met alle leden. Het aantal besmetting neemt ook toe in Lelystad en wij hopen dat onze leden gevrijwaard blijven van klachten.

Vrijdag 13 maart, 13:30 uur

Omdat er 6 teams hebben afgezegd voor het Clubkampioenschap Tripletten, gaat dit morgen niet door. Wij zullen op een later moment bekijken wanneer we dit Clubkampioenschap wel kunnen spelen. Zondag 15 maart is er geen barvrijwilliger beschikbaar en is het clubhuis gesloten. Di avond is er dus geen competitie, vrij spelen kan wel. Wij hebben handdoek dispensers besteld voor de toiletten en ook twee prullenbakken aangeschaft, hiermee verwachten wij minder besmettingsgevaar door natte handdoeken te hebben.

Donderdag 12 maart 23:45 uur

Beste leden,

Met de toenemende maatregelen om het Corona virus in te dammen, komt er ook een moment dat wij als club iets kunnen/moeten doen om verdere verspreiding proberen tegen te gaan. Wij zijn een club met leden in de risicogroep en het is ieders verantwoordelijkheid om hier goed mee om te gaan. Jullie kunnen overal lezen wat dat inhoudt. Wij zullen in het clubhuis deurklinken en schakelaars vaker afnemen en kijken of we op korte termijn (tijdelijk) over kunnen gaan op papieren handdoeken voor eenmalig gebruik.

Wat betreft onze evenementen voorzien wij eigenlijk niet zo veel problemen, we beoefenen tenslotte geen sport waarbij we elkaar in het gezicht hijgen na een sprintje. We gaan echter wel de dinsdagavond competitie stilleggen, in ieder geval tot 1 april. Je hoeft je dan niet meer verplicht te voelen om te komen om bijvoorbeeld een aanwezigheidspercentage te halen.

De Clubkampioenschappen Tripletten gaan zaterdag 14 maart gewoon door, nogmaals neem zelf de geadviseerde hygiënemaatregelen in acht.

Indien wij nieuwe maatregelen nodig achten, zullen wij jullie informeren.

Namens het bestuur,

Gerald Ruesink

Maandag 9 maart 20:00 uur

Vanavond is er weer overleg geweest van het kabinet inzake het Corona virus, daar kwam het volgende advies uit: Oproep kabinet aan alle Nederlanders: schud geen handen meer om coronavirus. Volgens Premier Mark Rutte kunnen we het virus alleen ‘met zijn 17 miljoenen’ bestrijden. ,,,,Doe wat u wilt, voet zoenen ( Wuhan-shake ) of ellebogen geven. Maar we stoppen nu met handenschudden. Ik vraag u scherp te letten op de algemene hygiënemaatregelen die we allemaal kunnen nemen: handen wassen, vaker dan gewend. In de elleboog niezen en papieren zakdoekjes gebruiken.” Het bestuur vraag iedereen op de club om dit advies te volgen.

Op deze site van de Rijksoverheid kun je meer lezen over het virus

Nieuws

OMGEVINGSDIENST OFGV

Afgelopen woensdag 16 september hebben we personeelsleden van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) op bezoek gehad. Deze instantie houdt zich bezig met omgevingstaken op het gebied van vergunningverlening en voert toezicht en handhaving uit voor alle deelnemende partijen. Ze waren wel toe aan een uitje, de meesten werken namelijk sinds maart al

Nieuws

Bier/Wein Boulen

Op zaterdag 3 oktober is het weer tijd voor megagezelligheid! Zelfs in deze Coronatijd zullen we een prachtige middag gaan hebben met een rondje boulen, rondje bier proeven, rondje boulen, rondje bierproeven, rondje boulen, nog een rondje bierproeven, bratwurst, pretzels, nog een rondje bierproeven, bierbonusspel (verrassing) en heel veel gezelligheid. Wil jij ook een onvergetelijke