Uitslag 1e Zomertoernooi

Het eerste zomer doubletten toernooi.

Woensdag stonden er nog 8 teams op de lijst, de wedcie besloot om het toch door te laten gaan, we hadden lang niet kunnen spelen en een toernooi is altijd leuk. Op donderdag kwamen er nog twee teams bij en Bas kon een nieuw schema maken. Op de reservelijst stond Dicky, zij wilde graag meedoen en vond vrijdag in Mini een maatje, zo waren er zaterdagochtend 11 teams. Dat is natuurlijk niet ideaal, een oneven aantal. Hans van Wijk, corona verantwoordelijke en barvrijwilliger, vond in Carla, die nog thuis zat met haar ochtendjas aan, een maatje zodat we uiteindelijk met 12 teams konden starten. Bovenstaande komt helaas vaker voor en vaak komt het wel goed. Hoe mooi zou het zijn als we ons allemaal tijdig opgeven voor het volgende zomertoernooi op 29 augustus (en voor de clubkampioenschappen Tripletten op 22 augustus) zodat de wedcie ook wat meer ontspannen naar zo’n dag toe kan leven.

Bas en Corry deden de wedstrijdleiding en het toernooi verliep zeer voorspoedig, ondanks een aantal buitjes. Na twee voorronden werd er een A en B-poule gemaakt. Duidelijk was al wel dat er op dat moment nog geen echte favorieten waren die opvielen door bijzonder goed spel. Het meest overtuigend in de voorronden waren nog Barend en Marie, die als eerste doorgingen naar de A-poule en Gerard en Nel, die altijd steady presteren op een toernooi. Wij hadden weliswaar ook onze eerste twee wedstrijden gewonnen maar dat ging zeker niet soepel. Ook onze derde wedstrijd, tegen Koert en Frits, begonnen wij heel moeizaam en we keken dan ook al snel tegen een flinke achterstand aan. We wisten ons echter te herpakken en wonnen uiteindelijk ook onze derde wedstrijd. De vierde wedstrijd speelden we tegen de familie C. We speelden vanaf het begin dominant en liepen fors uit. Na twee mindere mènes, waarin zij nog 4 punten maakten, konden wij de wedstrijd beslissen. 4 Gewonnen partijen en de beslissing voor het toernooi zou vallen in de laatste wedstrijd tegen Corry en Wim Koolen, die ook al hun wedstrijden nog hadden gewonnen. De eerste mène was voor Corry en Wim, 0-2. Vanaf dat moment liep bij ons eigenlijk alles goed, de boules van Désireé waren bijna allemaal ‘winners’ en ook de schoten van Gerald waren bijna allemaal raak. Wij liepen dan ook steeds verder uit en met goed spel wisten wij de wedstrijd en daarmee het toernooi te winnen. De laatste wedstrijd was daarmee ook onze beste wedstrijd.

Désirée & Gerald

Nieuws

Fietje is overleden

De meesten van jullie kenden Fietje wellicht niet, maar Fietje was jarenlang een zeer enthousiast lid van onze vereniging. De laatste jaren kwam ze nog wel eens langs, meestal samen met Ada, een goede vriendin die zelf ook jarenlang lid was van onze club. Fietje stond voor gezelligheid en haar aanwezigheid ging nooit ongemerkt voorbij.

Tjitske

Tjitske is inmiddels weer thuis ! Ze is blij, weer thuis te zijn.Ze krijgt nog wel thuiszorg, maar is nog wel snel vermoeid.   Tjitske heeft 1 oktober een darmoperatie ondergaanHet herstel gaat moeizaamZe heeft zelfs op de IC gelegenZe is nu gelukkig weer op een gewone kamer, maar heeft een bacterie in haar been,