Verslag Eurotoernooi 4 juli

Zondag 4 juli 2021,

na een aantal maal in Dronten te hebben gespeeld, wilde ik wat anders proberen. Ik woon (tijdelijk) in Dronten, in september verhuizen we naar Drenthe en ga ik daar een club zoeken.

Het leuke van een hussel/melee, vindt ik dat iedereen met iedereen moet kunnen spelen en je veel van elkaar kunt leren. Het gaat om de gezelligheid en het samen beter gaan spelen.

Zondag mocht ik de eerste partij met Corry Raadschelders spelen. De winnaars van de toss liepen eerst naar de bak met de hele groffe kiezels. Daar had ik even staan oefenen en mijn boules sprongen er alle kanten op weg. Gelukkig liepen ze door naar de volgende bak, wat ietsje gladder is. Aan het begin van de partij zei Corry dat ze nog maar kort speelde en bood ik haar aan wat aanwijzingen te geven. Niet iedereen wil dat, maar zij wel. Het spelen ging goed, totdat ik misschien iets teveel tegelijk vertelde en ze tijdens het gooien nog aan het nadenken was. Dat was niet handig van mij en er kwamen een paar ballen, ook van mij, niet optimaal te liggen. Gelukkig herstelde zich dat na een mene en gingen we er weer geconcentreerd tegenaan. De geduchte tegenstanders waren Ton en Nel.

De tweede partij werd een triplet tegen een triplet. Ook leuk, anders leuk. Zelf vindt ik dat niet het leukste spelen. Ik heb tenslotte 3 boules gekocht en die wil ik ook gebruiken. Maar met een melee moet je het accepteren. Samen met Ruud en Corry Oosterloo, tegen Nel, Frits en Dick. We speelden op het gedeelte terrein vlak bij de poort, daar zit toch wel menige oneffenheid onder het grint verstopt. Gelukkig hadden we daar alle 6 “last” van maar benutten wij onze mogelijkheden kennelijk het beste.

Voor de derde partij mocht ik de inmiddels koud geworden boule laten liggen want ik trof weer een triplet. Ditmaal met Dick en Frits, tegen het doublet Hendrik en Rob. Op het terrein voor Entre Nous hadden wij wat meer toverballen dan onze tegenstanders die op hun beurt weer ietsje meer pech hadden met wat hun boules deden en hoe het uiteindelijk uitpakte. Dankzij mijn maatjes kon ook deze partij afgesloten worden met een overwinning en, naar naderhand bleek, ook nog eens met een goed totaalsaldo. Op de voet gevolgd door Corry Raadschelders, mijn maatje van de eerste partij (zie je wel dat ze best goed kan boulen?) en vlak daar weer achter Gerard.

Iedereen hartelijk dank voor de vriendelijke ontvangst. Jullie hebben een fraaie locatie om te spelen. En ik ga proberen om de komende 2 DoDo-toernooien aanwezig te zijn en wellicht nog wat gewone clubmiddagen. Daarna woon ik niet meer in de buurt.

mvg, Marco van Gils

Nieuws

Winnaars en verliezers

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Nadat Michael en Werner 12 oktober hun eerste wedstrijd in de A poule mochten spelen verloren zij met 13-0, waardoor zij de bilen van Fanny mochten kussen. Zoals te zien op de foto had Werner er meer plezier in , dan de toch altijd vrolijke Michael. Ach ja, bijna

Nieuws

Geslaagd Biertoernooi

Zaterdag 16 oktober hebben we met 12 teams een gezellig Biertoernooi gehouden. Vanaf 15:15 uur druppelden de deelnemers binnen die ook gelijk konden proeven van een Hefe Weissbier. Na de eerste ronde boulen hebben we een tweede Weissbier geproefd dat iets sterker van smaak was en die ging soepel het glas in en ook weer