Verslag Eurotoernooi 4 juli

Zondag 4 juli 2021,

na een aantal maal in Dronten te hebben gespeeld, wilde ik wat anders proberen. Ik woon (tijdelijk) in Dronten, in september verhuizen we naar Drenthe en ga ik daar een club zoeken.

Het leuke van een hussel/melee, vindt ik dat iedereen met iedereen moet kunnen spelen en je veel van elkaar kunt leren. Het gaat om de gezelligheid en het samen beter gaan spelen.

Zondag mocht ik de eerste partij met Corry Raadschelders spelen. De winnaars van de toss liepen eerst naar de bak met de hele groffe kiezels. Daar had ik even staan oefenen en mijn boules sprongen er alle kanten op weg. Gelukkig liepen ze door naar de volgende bak, wat ietsje gladder is. Aan het begin van de partij zei Corry dat ze nog maar kort speelde en bood ik haar aan wat aanwijzingen te geven. Niet iedereen wil dat, maar zij wel. Het spelen ging goed, totdat ik misschien iets teveel tegelijk vertelde en ze tijdens het gooien nog aan het nadenken was. Dat was niet handig van mij en er kwamen een paar ballen, ook van mij, niet optimaal te liggen. Gelukkig herstelde zich dat na een mene en gingen we er weer geconcentreerd tegenaan. De geduchte tegenstanders waren Ton en Nel.

De tweede partij werd een triplet tegen een triplet. Ook leuk, anders leuk. Zelf vindt ik dat niet het leukste spelen. Ik heb tenslotte 3 boules gekocht en die wil ik ook gebruiken. Maar met een melee moet je het accepteren. Samen met Ruud en Corry Oosterloo, tegen Nel, Frits en Dick. We speelden op het gedeelte terrein vlak bij de poort, daar zit toch wel menige oneffenheid onder het grint verstopt. Gelukkig hadden we daar alle 6 “last” van maar benutten wij onze mogelijkheden kennelijk het beste.

Voor de derde partij mocht ik de inmiddels koud geworden boule laten liggen want ik trof weer een triplet. Ditmaal met Dick en Frits, tegen het doublet Hendrik en Rob. Op het terrein voor Entre Nous hadden wij wat meer toverballen dan onze tegenstanders die op hun beurt weer ietsje meer pech hadden met wat hun boules deden en hoe het uiteindelijk uitpakte. Dankzij mijn maatjes kon ook deze partij afgesloten worden met een overwinning en, naar naderhand bleek, ook nog eens met een goed totaalsaldo. Op de voet gevolgd door Corry Raadschelders, mijn maatje van de eerste partij (zie je wel dat ze best goed kan boulen?) en vlak daar weer achter Gerard.

Iedereen hartelijk dank voor de vriendelijke ontvangst. Jullie hebben een fraaie locatie om te spelen. En ik ga proberen om de komende 2 DoDo-toernooien aanwezig te zijn en wellicht nog wat gewone clubmiddagen. Daarna woon ik niet meer in de buurt.

mvg, Marco van Gils

Nieuws

Vrijwilligersmiddag 2022

Zondag 26 juni konden we eindelijk ook weer een vrijwilligersmiddag houden. Binnen onze vereniging kennen we veel commissies die allerhande vrijwilligerstaken uitvoeren. Al die leden die deel uitmaken van die commissies zorgen ervoor dat wij met ons allen kunnen doen waarvoor we lid zijn geworden van onze club, namelijk boulen in een mooie, schone en

Nieuws

Zomerfestiboules, eerste avond

Dinsdag 21 juni hadden we de eerste avond van de Zomerfestiboules, 4 themavonden om een gezellige avond te boulen, wat te eten en te drinken samen. Het thema van de eerste avond was Frankrijk, na de eerste wedstrijd hebben we een rosé uit de Provence gedronken, verschillende worsten geproefd, Franse Emmentaler, stokbrood en aardbeien op