Verslag van het Snert Toernooi

Wat een Snerttoernooi.

Zaterdag 7 maart werd het uitgestelde Snerttoernooi gespeeld.

Een toernooi dat is opgezet om niet-leden met onze sport kennis te laten maken. De bedoeling is dat leden met niet-leden spelen en hen tijdens het spel wat aanwijzingen geven zodat zij spelenderwijs het Jeu de Boules leren kennen.

Nu woon ik sinds zo´n vier maanden samen met Anneke en ik had haar al een paar keer gevraagd om eens mee te gaan en te kijken of mijn sport ook haar sport kon worden. Dit toernooi was natuurlijk een uitstekende kans dus liepen wij rond 11 uur samen het Schouwspel op. Erg leuk was dat zij daar direct een vriendin uit het koor Stella Maris, waar zij zingt, aantrof zodat zij zich direct nog welkomer voelde. Die vriendin klaverjast af en toe bij onze club, heeft in haar vroegere woonplaats ook wel gebould en wilde onze vereniging ook wel eens leren kennen. Beide hebben, mede dankzij het prachtige weer, een leuke middag `ballen` ervaren. Eind van de dag waren beide dames lid, dus `missie geslaagd`.

En dat ik bij dit toernooi eerste werd en de prachtige wisselprijs in ontvangst mocht nemen, maakte het feest compleet. Mijn dank gaat allereerst uit naar Willem van Waveren, Piet Perier en Gerald Reusink die mij hielpen dit resultaat te behalen. Ook verdienen Theo, die de bar uitstekend verzorgde, Bas, die alle behaalde punten optelde en Barend, die een giga pan met heerlijke Snert had gemaakt even genoemd te worden.

En tegen allen die er niet bij waren, zeg ik dat zij een geweldig leuk toernooi hebben gemist. Volgend jaar een nieuwe kans voor hen.

De “balluh….”  Hans van Wijk

Nog even de top tien…..

10  Max Hoekzema

9    Dicky van Doodewaard

8    Gerald Ruesink

7    Piet perier

6    Jannie Stormbroek

5    Wim Verschut

4    Corry Oosterloo

3    Sandra Helder                     

2    Rob verheijen

1   Ikke dus…..

De foto’s van het toernooi staan inmiddels online

Kijk bij ‘media-foto’s 2020-snert toernooi’

Nieuws

OMGEVINGSDIENST OFGV

Afgelopen woensdag 16 september hebben we personeelsleden van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) op bezoek gehad. Deze instantie houdt zich bezig met omgevingstaken op het gebied van vergunningverlening en voert toezicht en handhaving uit voor alle deelnemende partijen. Ze waren wel toe aan een uitje, de meesten werken namelijk sinds maart al

Nieuws

Bier/Wein Boulen

Op zaterdag 3 oktober is het weer tijd voor megagezelligheid! Zelfs in deze Coronatijd zullen we een prachtige middag gaan hebben met een rondje boulen, rondje bier proeven, rondje boulen, rondje bierproeven, rondje boulen, nog een rondje bierproeven, bratwurst, pretzels, nog een rondje bierproeven, bierbonusspel (verrassing) en heel veel gezelligheid. Wil jij ook een onvergetelijke